My day

I held a lecture for a bunch of KHVC members today. Don’t know what I talked about really. I kind of got a block out afterwards. But I do hope I said something that was worth to know. The theme was social media and e-commerce. I said, no you don’t have to start a blog. Take good pictures of you handicraft and make them Pineterest pinable instead. There really are thousands and thousands of blogs out there. Good ones, but do you have time and energy to follow? We should live our lives first.

Look at that fruit box. We get it delivered to our door biweekly. Such a luxury.

Accidental Chinese Hipsters. And about.

 

21 Responses to My day

 1. bmo says:

  vilket underbart inlägg…och du menar alltså att det är bättre att pinteresta bra bilder än att ha en dålig blog, som ju är en aning tidskrävande om man ska få nån fart på den?
  grönskaslådor är mums…här har vi Ekolådan från Järna…

  • Elisabeth says:

   Hej Bmo. Ja jo så är det nog. Det krävs ju en hel del om man ska sticka ut och lyckas få trafik till en ny blogg idag. Jag tycker nog att man som formgivare kanske kan lägga det krutet på det man gör riktigt bra främst. Det skadar förtårs inte att ha en blogg. Men om man startar en bara ur marknadsföringssyfte blir det nog rätt tungrott. Har man passion och ett genuint intresse för mediet är det något annat. Men man blir nog besviken om man lägger ner en massa tid och jobb på en blogg som till att börja med (de första åren) inte ger så mycket trafik och utdelning till källan (shoppen). Om man vill kränga sina prylar är det nog bättre att satsa på bra bilder, nyhetsbrev till press och Pinterest som ju växer i rekordfart.

   Ekolådan mums :) Vi har från Årstiderna.

 2. marie-louise says:

  Den där skålen, med baderskan, såg jag nyss i Amsterdam och det var det en sked till med underbyxor på…slltså den var så fin. Man kunde liksom klä på henne med den. I tekannan var det en naken flicka som inte ville bli sedd. Alltså, hela serien var så smart! Den tog i hjärtat.
  När jag först såg hela kittet var det på en sparsmakad designaffär, men sen fanns den både i den ena och den andra överlastade butiken och då förlorade den hela sitt uttryck och blev liksom ganska billig… apropå sammanhang och hur man ska jobba och lägga upp det och var man ska visa sig och så.
  Hej so long Elisabeth:)

  • Elisabeth Dunker / Fine Little Day says:

   Ja det är lustigt det där med sammanhang, hur saker och ting kan förlora sin glans. Såg den här i en prominent designaffär också. Den kändes fin.

 3. marie-louise says:

  Lite den och alltså blev fel men du fattar…

 4. Lena says:

  Det där har jag funderat på mycket. Att starta en blogg i detta blogghav som finns nu skulle kännas rätt lönlöst. Vem skulle tycka att det jag bloggade om var så pass intressant att de skulle börja köpa mina saker i större utsträckning? Det skulle krävas en otroligt stor personlighet för att sticka ut. Nej det måste finnas andra vägar. Pineterest har jag precis upptäckt, ett fascinerande fenomen tycker jag.

  • I was wondering when the fascination of blogging would wane. It is time consuming you could tend a blog fulltime and get everything or nothing out of it.

   Pinterest is the ‘new’ phenomenon in my opinion its like mall shopping and suits our time poor sedentary lives we live in the 21st century. What I dont like about it is that to me it is a breeding ground for visual junk.

   Humans are such good polluters we polluted our real world and now we pollute our virtual world. Pinterest facilitates this form of pollution

   Blogs at least kept visual junk in stand alone formats that could be manouvered around.

   With Pinterest you enter a location that swallows you up. It was interesting and useful when it first began but as the visual junk increased its functionality and usefulness has depleted.
   It is like any other form of detritus that we create becomes really hard to manage.

   I also do not believe in the forced joining of Facebook or twitter to access the service this is not in the spirit of the internet and erodes at the individuals right to access and preservation of privacy.

   I know this is wordy response but Im writing a paper on this very subject so it really interests me when discussions of this kind pop up.

   Thanks for reading :)

   • Elisabeth says:

    Helen, thanks for your substance full thoughts! Agree with you about forcing to join Facebook or twitter is not all sympathetic. Hopefully the blogs will remain interesting in all this new. As a more personal way of looking to someones life more than mall shopping for visual junk. I don’t know, we’ll see. I’m glad and grateful to have you here either way ;)

 5. Elisabeth Dunker / Fine Little Day says:

  Lönlöst skulle det särkert inte vara. Särskilt inte om du själv uppskattar att blogga. Och såklart skulle intresserade uppskatta dina inlägg också. Det jag menar är att om det primära målet med bloggandet är att få större omsättning i en butik så är risken stor att man skulle se bloggandet som något betungande och “nödvändigt ont” i förlängningen. Det tar ju en del tid att göra någorlunda kvalitativa inlägg ändå. Och för att få besökare till en blogg krävs också en hel del. Men varför inte prova :)

 6. Mimmi says:

  Intressant disskusion. Jag är konsthantverkare själv och har planer på att starta webbutik. Har du några generella råd?

 7. Elisabeth Dunker / Fine Little Day says:

  Hej Mimmi, mina råd går ut på att inte begränsa sig till bara Sverige. Du behöver inte ha en fullständig engelsk version av din hemsida men däremot är det bra om du kan åtminstone en kort engelsk beskrivande text någonstans på din sida. Startar du shop så kör både svenska och engelska. Mina kunder kommer främst från USA, Scandinavien, England, Frankrike, Holland, Belgien, Tyskland och Australien. Hitills har det aldrig varit några problem med engelskan (du behöver alltså inte översätta till franska, tyska också osv). Sen tycker jag att bra bilder på produkterna är a och o – då ökar chanserna att bli bloggad och omskriven i diverse media rejält.

 8. mmmmm love the fruit

  we are now moving into winter fruits here in Melbourne the red and green grapes are not as crunchy and juicy.

  But Fijoas are in season and I have got a huge lot of fruit overhanging my fence. Last night I made Fijoa icecream it was amazing!

  :)

 9. Jag var med på KHVC dagen igår och tycker att det var väldigt givande dag! Att få höra dig berätta om dina erfarenheter var en av anledningarna till att jag gick igår. Jag har beundrat dina arbeten och inte minst dina fina foton flera gånger på din blogg men jag hör tyvärr till dem som sällan ger mig till känna och talar om när jag blir inspirerad och imponerad. Nu skall jag ändra på det!
  Min blogg ser jag som en slags inspirationsdagbok för att det skall hända något på min annars ganska dåligt uppdaterade hemsida men jag tror att det är viktigt det som Bibi sa igår…att man skall ge något på sin blogg för att det skall vara intressant för andra. Jag kan inte säga att jag tycker att jag gör det så efter den här dagen har jag fått mycket att grunna på. Jag har länge velat sätta igång med lite egen produktion men inte rikigt vågat. Dagen igår gav mig massor av inspiration och lust och inte minst ditt jättebra framträdande! Tack

  • Elisabeth says:

   Underbart Annie. Verkligen kul att höra att du blev inspirerad! Att använda sin blogg som inspirationsdagbok är ju utmärkt. Och att du sedan delar den med oss är generöst. Nu kikade jag in hos dig precis och blev glad, så mycket fint! Precis som jag sa igår så är det ju en av de sköna detaljerna med bloggvärlden, att man får ge och ta. Tack själv :)

 10. Vantiani says:

  Elizabeth,

  Yes, we should live our life first before trying to keep up with thousands of blog out there.

  Have an inspiring day,

  Vantiani.

 11. Ben says:

  Interesting idea, that there are too many blogs out there. I agree, there’s a lot, but there are more and better ways of keeping up with them too (like Pinterest!). Good advice to start slowly, and then see if something can grow from it. I love Accidental Chinese Hipsters, by the way! And is that an Esther Horchner tea cup!?

 12. Elisabeth says:

  An Esther Horchner cup yes!

 13. Jag var också med på KHVCs dag igår och blev riktigt inspirerad av allt du berättade! Nyhetsbrev passar mig perfekt, varför har jag inte tänkt på det förut? Tack för det tipset, handfasta tips om bildstorlekar och allt annat.

  • Elisabeth says:

   Lena, tack för din kommentar! Vi har ju dina tjusiga myror hemma i sängen upptäckte jag precis. Jag blir nästan förlägen när jag inser inför vilka talanger jag hade möjlighet att prata inför igår. Stor ära!

 14. alessandra says:

  I like how Helen Bordeaux put it, she’s right about the junk we produce and there’s a lot of junk on Pinterest for sure. It make me thinks at the disposable way we treat images (hence other people work). I like blogs much more than pins and Pinterest, I like to spend time with like minded people and so I find the time and energy to follow the blogs of people I feel sympathetic with. Pinterest for me is a collection of things that I like, I “treat” each pin with respect, I like to check who’s the author of that image, object, artwork it’s a “fast” way to discover new great people or great products. That’ is how I use it.
  Pinterest it tells me a lot about people, how they pin, what they pin, how they name and organise the folders, who they follow.It also tells me that is an amazing source of informations we are giving for free. Facebook I don’t even want to start to say what I really think about it, I started to use it 8 years ago to catch up with friends around the world then when people from primary school wanted to be facebook friends but never write to me I thought that something in the way we connect went terribly wrong. Facebook resume all the things I hate of social networking.

  Blogging also is a kind of therapy so I would say to people: yes, start your blog if you feel like it, you never know what might happen.

  Thank Elisabeth for raising this interesting issue.

 15. Sara says:

  The top image is great – so spontaneous!
  We get a veg box here and it’s so good to have fresh food delivered to your door!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>